"We have now sunk to a depth at which restatement of the obvious is the first duty of intelligent men." George Orwell

15 юни 2014

Петър Берон: Желю Желев ми съсипа живота!



20 март 2009 г.,








Петър Берон е роден на 14 март 1940 г. в София. Завършва Биолого-геолого-географския факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. От 1963 г. досега работи като биолог в Института по зоология и НПМ към Българската академия на науките. Има специализации по биоспелеология във Франция и паразитология в Прага. Ръководител и участник в много експедиции и самостоятелни пътувания в повече от 80 страни в Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка, Нова Гвинея и др. В продължение на 3 години работи като управител на резервати в Нигерия, а 11 години е директор на Националния природонаучен музей .

Д-р Берон влиза в политическия живот като един от основателите на Независимо сдружение “Екогласност”. Секретар е на Съюза на демократичните сили от 7 декември 1989 г. до август 1990 г. и председател на НКС на СДС от август до декември 1990 г.
В 40-то Народно събрание влиза като депутат от коалиция “Атака”
В момента ( към 20 март 2009 г.) Петър Берон е зам.- председател на 40-то Народно събрание.




.........................................




- Господин Берон, разкажете какво си говорихте на срещата с Тодор Живков, за която сте намеквали в медиите, но досега не сте разкривали цялата истина около нея… Кога стана тя? 

- Тази среща беше някъде през 1993 г. - в дома му на ул. “Секвоя”. Покани ме едно момиче, което му беше като секретарка. Каза ми: “Господин Живков иска да ви види и да си поговорите…” Взех едно такси и отидох. Тодор Живков ме посрещна на входа, по чехли, все едно, че се познаваме от 100 години…Вика: “О-о-о, здравей, бе! Бероне, какво мислиш за мене?” Отговарям му: “Смятам, че по време на суматохата трябваше да ви разстрелят като Чаушеску!” Видях, че момичето изтръпна… На Тодор Живков обаче въобще не му мигна окото и вика: “Хей, ти си много интересен човек, я влизай вътре да ти направя едно кафе…” Това да ти направи Тодор Живков кафе лично и да ти го налива лично, не бях очаквал, че ще се случи… Два часа си говорихме какви ли не работи…Питах го: “Какво чувствате като наричат Желев новият Живков?” А той: “ Как, бе, този оръфлек ще го наричат Живков!?” А аз му казвам: “Оръфлек, ама вие помогнахте да му мине докторската дисертация…” “Не – вика - не бях аз…Людмила!"

- За кои други хора говорихте?

- За Сашо /Александър – б.а / Томов го питах какво мисли… Сашо беше тогава зам.- председател на БСП. Живков поклати леко пръст и каза: “А, тоя не… Българският народ този няма да го приеме. Да го знаеш от мене!" За Луканов каза: “Това е най-опасният човек в България!”, но без да пояснява защо…

- Вие познавате Волен Сидеров отдавна, още от седесарското време на “Раковски” 134. Какво ви накара да отидете при него в “Атака”?

- Аз тогава не го познавах добре, нищо, че бяхме на “Раковски” 134. Волен Сидеров има способност да се проявява според случая в различна светлина. Начинът, по който управлява партията си, е напълно неприемлив за мен. Аз в тази партия не съм бил, бях в коалицията “Атака” и спомогнах за нейното създаване. След изборите се регистрира партия “Атака”, която заграби цялото пространство на коалицията и аз излязох като независим депутат. “Атака” е лидерска партия с една единица и много нули. Такива партии са и НДСВ на царя, ДСБ на Костов, ДПС на Доган. “Тук се слуша мойта воля, аз съм капитан!” – такива са тези партии. Това е неприемливо за нас.

- Волен Сидеров и вас ли командваше?

- В началото се опита да ми нарежда, но му казах да си внимава в приказките, когато говори с мен. Нито ми е на годините, нито ми е на нищо. Нека държи на другите този тон.

- Да, но от друга страна, той ви вкара този път в парламента...

- Това го казва Волен. В моите избирателни райони в Софийска област и в Пазарджишка област Волен въобще не ми е помогнал – нито парично, нито лично. Разбира се, имаше значение общият подем на крилете на идеите, на които и сега не сме изменили. Освен това аз предложих Волен Сидеров за председател на коалиция “Атака”, да ме прости Господ.

- Че то имаше ли друг вариант?

- Имаше и други варианти. Коалицията се създаде в моя кабинет в Природонаучния музей. Сметнах, че той трябва да стане председател, защото аз нямам това време да се занимавам, а той е вече доста популярен чрез телевизия СКАТ и е хубаво да е той.

- Как стана така, че толкова близки хора на Сидеров като Асен Сираков, зам.-председателят на “Атака”, го напуснаха?

- Сираков се мазни на Волен доста време, пълзя в краката му като стоножка и в един момент се сритаха. Сираков се държеше като паж на Волен. Още когато бях в групата, веднъж ми каза, че Волен ме е вкарал в парламента. Попитах го: " А как не вкара тебе, а те остави да изхабиш мястото в Благоевград?".  Оттогава не поддържаме отношения.

- Какво ви подтикна навремето към кандидатпрезидентски дует с Жорж Ганчев?

- Тогава бях в много тежко положение, защото цялата клеветническа кампания на оня дребния / Желю Желев – б. а./ се вихреше с пълна сила... Знаех, че Жорж е с двойно гражданство и дори да спечелим, ще го касират. Цялото упражнение беше да се срещна и раговарям с повече хора, което и стана.

- От това време ще остане култовата реплика на Жорж Ганчев към вас: “Кажи си приказката, Бероне!” Специално ли я измислихте?

- Жорж си я измисли, за атракция...

- Жорж Ганчев разочарова ли ви?

- Жорж също е от тези, които употребяват много често местоимението “аз”... Аз – това, аз – онова... Не ми допадат много такава хора.

- Виждате ли се с него?

- Последно, като се видяхме, му обърнах внимание на едно негово интервю, в което беше казал:
“И Берон, и Сидеров са чиракували при мене!”
Припомних му, че когато аз бях председател на СДС, него още го нямаше никакъв в политиката.

- Как ще коментирате изявлението на Бойко Борисов, че си е реализирал детската мечта да стане генерал и сега не иска на всяка цена да става премиер?

- По-лесно е да стоиш отстрани и да критикуваш. Дето рекъл трънчанинът, като го питали какъв иска да стане: “Ами, ей туй там дет намира маану!”
Та това искал трънчанинът – да седи отстрани и да намира на хората кусури. Но Бойко Борисов напоследък заяви, че е готов да поеме премиерския пост при сериозна електорална подкрепа.

- Кои са най- наглите и нахални български депутати, гледайки ги от трибуната като зам.- председател на парламента?

- Всички тия доскорошни министри като Шулева, Свинаров и прочие, които излизат и громят управляващите, според мен проявяват голямо нахалство. Някои емблематични фигури (бивши премиери) също говорят гневно против корупцията– човек го втриса направо! Всъщност, има двама души в нашата държава, които имат документ, че не са корумпирани – единият е Софиянски, другият е Александър Божков!
Защото минаха през съд и ги оправдаха!
Където и да бръкнеш, в която и да е апетитна приватизационна сделка, намираш там и сини, и червени, и жълти, и всякакви… Както се казва: “Сговорни калугери и в петък блажат!" Уж са големи противници – като излезат на трибуната, ще се избият. А са си ортаци!

- Как да стане така, че поне такива като Кузов да не могат да стават депутати?

- Кузов беше поканен лично от Волен Сидеров, въпреки че той отрича сега. Но никой не можеше да предполага за него такова нещо. При цялото ми отвращение към педофили и тем подобни, мога да кажа, че процесът срещу него беше съшит с бели конци… Нали излезе моят колега Ваньо Хърков и обясни как Карбовски е предлагал на онова момче пари и велосипед, за да каже: “Оня чичко с очилата беше…” След като го осъдиха, е ясно, че не може да седи повече в парламента. Разбира се, че педофили нямат място в парламента, но ми се струва, че тук нямаше достатъчно доказателства.

- А хомосексуалистите?

- Тези хора не трябва да бъдат преследвани. Да си правят по къщите, каквото искат, щом са пълнолетни. Но не трябва да „зарибяват” малолетни, недопустими са и шествията им по обществени места. Не трябва и да заемат висши държавни длъжности, защото те са зависими. Не желая да бъда управляван от такива хора! Когато 40 000 души на стадиона викат на рефера “Педераст!”, това не е, защото той има сексуални контакти с мъже, а защото това е вид характер, а не е само сексуална ориентация. Българския народ има здрав усет за тези неща.

- Не проявявате ли дискриминция?

- Не ме интересува как ще бъде квалифицирано. Не бих гласувал за такъв управник. Фреди Меркюри и Елтън Джон са ми от най-любимите певци, въпреки че са обратни, но не желая да бъда управляван от такива хора.

- А бихте ли станали приятел с хомосексуалист?

- Нямам такива между приятелите и предпочитам да нямам, защото не знам в кой момент ще ме предадат.

- В какъв смисъл?

- Ами в педерастки смисъл…

- Съжалявам, но не мога да подмина тази тема. Д-р Желев казва, че когато е чел навремето в продължение на 3 часа вашето досие му прилошало и едва успял да го дочете докрая - вътре намерил как сте писали за неформалите от ”Екогласност” преди 10 ноември, кой какво казал, пред кога го казал...

- Не желая да коментирам повече тези работи. Желев е отвратително лице, не си струва да се говори за него. Той е срам за България и е нещастие, че беше президент. Че си измисли тези работи, си остава на неговата съвест, доколкото я има. Кой го е накарал, защо го е накарал - той си знае. За мъртвите или добро или нищо, а за него добро не мога да кажа.

- И не сте имал нищо общо с Държавна сигурност?

- Нищо общо не съм имал с тях.

- И не сте донасял какво правехте на сбирките на “Екогласност” преди промените?

- Разбира се, че не съм. “Екогласност” не беше нелегална организация, а напротив – стараехме се дейността ни да бъде колкото може по-публична.

- Имате ли обяснение защо ви устроиха всичко това?

- Въпросът е, че аз бях казал тогава на Националния координационен съвет на СДС какво смятам да направя, ако Народното събрание гласува да бъда премиер, и се взеха мерки това да не стане. Първо им казах: “Аз не крада и вие няма да крадете, аз не пълзя пред чужденците – и вие няма да пълзите”... Представих им програма, която явно също ги е уплашила, защото тя целеше да не се разграбва България. Аз тогава си подадох оставката като председател на СДС не заради онзи мухъл нещастен Желю, а защото нямах подкрепа от останалите хора от Координационния съвет на СДС. Те се съюзиха със Желев и единствено Дертлиев написа после в своя книга: “Допуснахме грешка, не подкрепихме Берон!” Другите и сега се вайкат, като ме видят, но тогава се показаха като подлеци.

- Кои се вайкат?

- Да са живи и здрави! Миналото не се връща.

- Има ли вариант да простите на д-р Желев?

- Не… Желев ми е изял всички тези години, съсипал ми е живота, оклеветил ме е и това няма да му го простя.

- Нека да преминем към по-приятна тема... Вече четири години сте заедно с дамата на сърцето си Маруся Панковска…

- Да, запознахме се покрай нейния вестник “Писна ни”. Дойде да ми прави интервю и…/смях/. Сега издава електронен вестник със същото име – независим и много интересен.

- Заедно ли живеете?

- Да, с двете й момиченца. Едното е на 12, другото на 17.

- Не ви е още законна съпруга?

- Не сме женени още, но… Аз нямам нищо против.


Едно интервю на Валерия Калчева


................................................................





Желю Желев и ДС убиха първото синьо правителство

Последна редакция на 26/10/12 08:34
   

2014-07-26
На 28 октомври се навършват 20 години от свалянето на кабинета на Филип Димитров

Петър Бояджиев, Франция. 




Падането на правителството на Филип Димитров е крайъгълният камък за днешните проблеми на България и сбъркания път. 20 години по-късно тази истина не трябва да бъде повече премълчавана и подминавана с пренебрежение.

Колкото и да не им е приятно на много хора, но Филип Димитров е и ще остане първият некомунистически министър-председател на страната след вътрешно партийният преврат от есента на 1989 г. и то избран по възможно най-демократичния път за онова време. Самият той вече 20 години показва, че има за база проевропейската ценностна система. Редно е да не се забравя, че е един от малкото неподставени лица в политиката. Той наистина изразяваше най-ясно очакванията на огромна част от българите за радикална смяна и скъсване с порочното минало.

Според мен всички приказки за умишлена злонамереност от негова страна при падането на правителството му са най-малкото несправедливи. Нищо от това, в което по най-подъл начин го обвинява или му вменява като вина тогавашният президент Желю Желев, не е вярно.

Политическата кухня на България в началото на прехода трябва да се познава добре, за да се вникне в същността на схемите, заради които СДС тогава загуби властта, но и да се отговори, защо опонентите на демократичната десница бяха подценени.

Тогава, през вече далечната 1992 г., имах две срещи с Филип Димитров и му изложих прогнозата, че скоро ще го свалят, ако не вземе адекватни мерки.

Той слуша, но не разбрах дали е вдянал за какво става дума. Приятели, депутати в СДС после ме уверяваха, че Филип им казал, че са взети всички мерки и СДС няма да изгуби властта. Срещнах се и със Стефан Савов малко преди да падне от председателския пост в парламента, пак по същия проблем. Стефан беше по-песимистично настроен, но смяташе, че периодът на падането ще бъде по-дълъг. Разбрахме се да се видим отново, след като проведе подробен разговор с Филип.

Междувременно го изхвърлиха от шефския пост в Народното събрание. Операцията се осъществи под прякото ръководство на президента Желев. Той организира всичко от личностно користни съображения. Стефан беше започнал да работи организационно много сериозно и дори в чужбина се оформяше впечатлението, че силният човек в София е Савов. Това вбеси комплексите на Желев и той реши да покаже и на външния свят, и на Филип Димитров кой е силният човек в държавата. Надяваше се с тази операция да сплаши Филип и да го направи отново негов послушник. Така нямаше да му се налага да сваля правителството, а само щеше да прокара изгодни от негова гледна точка смени в екипа. Филип не се поддаде, но остави до себе си един за нищо неставащ съветник – кариерист без покритие (Константин Мишев, б.а.) който го лиши от всякаква ефективна защитна стратегия.

От друга страна, в онзи период Филип се заблуждаваше, че ако отидат на избори, ще спечелят поне 40% от вота. Тази прогноза донякъде бе реалистична в случай на предсрочни избори. Но тук е голямата и основна грешка на първия син премиер. Той знаеше за тези проценти и нагласи, но тава го знаеха и враговете му, и противниците на обновлението на страната. Защо допусна, че те лесно ще го оставят да се стигне до избори и така те да изпуснат окончателно контрола над България? Не изборите бяха тяхната цел, а властта и то веднага, защото времето работеше всеки час срещу интересите им. Шансовете им да запазят контрола над страната намаляваха.

Тук е основната и голяма грешка на Филип и на един тесен кръг около него. Анализът им на обстановката беше изцяло неверен. Преди Филип да поиска вот на доверие, имах две лични срещи с него в Министерски съвет. Разполагах с голям обем информация и му предадох какво му готвят от президентския щаб. Но той продължаваше да вярва, че пътят минава през предсрочни избори, които опонентите му ще загубят. Изобщо не искаше да допусне, че тези избори просто ще се прескочат.

Вечерта, когато се провеждаше тайното гласуване на вота на доверие, бях във фоайето на парламента с Филип Димитров и Александър Йорданов. Казах на Филип: „Ще те бламират, организирани са”, а той отговори: „Ще видим”.

Сашо Йорданов каза, че също има притеснителни сигнали, но в случай на необходимост можем да спечелим поне още едно денонощие.

„Имам опит, при такива гласувания със хартийки, винаги има спорни бюлетини, можем да анулираме гласуването, за да го повторим в установения от правилника срок. Само кажи, че си съгласен”, предложи Йорданов, но отговорът на Филип беше: „Вие милостиня ли ми давате, каквото сабя покаже”. В този момент той не оцени, че пропилява надеждите на милиони, които бяха концентрирани в него.

Когато се коментира тази важна за днешната съдба на България тема, трябва да се знае и кои бяха силите, планирали и осъществили тази позорна конспирация.

Моторът, който свали правителството на Филип Димитров от власт, се нарича Желю Желев. Всички други играха второстепенна роля. Желев е изключително подъл и непочтен човек. Много преди премиерът да поиска вот на доверие в президентството,  вече действаше оперативен щаб за свалянето на Филип. Тримата основни участници в него бяха – Бригадир Аспарухов, шеф на НСР, генерал Стоян Андреев, представляващ дълго време преди това ДС в ръководството на БАН, а в онзи момент - официален съветник на Желев и реално контролиращ го, и Алексей Алексеев, гарантиращ интересите на Доган на „Дондуков”2. Действията и на тримата в онзи период, в условията на правова държава бяха престъпни и подсъдни. Димитър Луджев и неформалната група депутати, която той организира, също им помагаха. В онзи момент Луджев вече се беше сближил със „Мултигруп”, а преди това топлата връзка с Илия Павлов и президентската институция протичаше чрез Ивайло Трифонов.



Щабът на тези хора планира и осъществи тъй нареченото активно мероприятие, за което бяха обучавани преди това в Москва. Реализираха тази си дейност чрез агентурния апарат, с който разполагаха в страната. Съпротивата им обаче беше продиктувана от факта, че Филип беше започнал битка с мафията.

Паметна остава речта на първия син премиер от 18 септември 1992 година в парламента. Тогава Филип Димитров наистина предупреди за идващата мафия. Тогава някои депутати и политици му се смееха и не го разбираха, но те бяха  органична част от тази създаваща се мафия. А тя не се бори само с речи, при положение, че си натоварен с изпълнителната власт и по закон контролираш правоохранителните органи. Какъв допълнителен мандат ще иска един премиер, след като вече по закон е натоварен с правоохранителната дейност на страната.

От дистанцията на времето, днес трябва да се отговори и на въпроса можеше ли тази война между президентската и премиерската институция да се предотврати, и двамата да бъдат екип?

Вероятно можеше, ако Филип приемеше да бъде послушна кукла на конци в ръцете на Желев. Тогава той нямаше да има никакви неприятности и президентът никога повече нямаше да бъбри небивалиците по негов адрес. Чест прави на Филип, че той реши да се опита да провежда политиката, за която го бяха избрали. Проблемът беше, че нямаше достатъчно житейски опит, не говоря за политически. Направи няколко тактически грешки, но съм убеден, че имаше добри намерения, за съжаление обаче това не е достатъчно.

Oще при съставянето на проекто-депутатските листи Филип допусна и не взе мерки хората на Желев да си отидат при Петко Симеонов или при Милан Дренчев. Тези две групи си бяха Желюви човечета. Тогава трябваше ясно да се каже на Желев:  “Тези са твоите хора, да излизат отделно на избори, не може да участват и при нас”. Това се отнася особено за Димитър Луджев и Христо Иванов, известен като агент Александър. Случаят с това лице заслужава да бъде осветен, защото вече 20 години се прикрива.

Още в края на лятото на 1991 г. аз принудих Христо Иванов да признае пред целият НКС че е бил агент на ПГУ. В момента на признанието му Филип отсъстваше. Председателствуваше А. Йорданов. Всички бяха в шок. Йорданов прекъсна заседанието, извика ме на разговор в коридора и ми каза: „Братче, аз съм объркан, как може заместник председателят на изборния щаб да е агент на ДС? Да решава утре Филип”. Но на сутринта Филип обяви пред целия координационен съвет, че има пълно доверие във Христо Иванов, че той е от добрите ченгета. Всичко това го направи явно по настояване на Желев. Знае се последващата роля на споменатия Христо Иванов при свалянето на правителството на сините. Освен това Филип Димитров фалшифицира решенията на НКС, за да угоди на Желев и да вкара Луджев на избираема позиция. Аз притежавам копие от тези документи. Имах два разговора с Филип по този въпрос и го предупредих, че прави голяма грешка. Отговорът му беше: „Ти си луд. Не мога да се карам с президента”. Аз от своя страна бях убеден, че рано или късно той ще бъде принуден или да се кара, или да му слугува. Е, после той се скара, но нямаше достатъчен ресурс да воюва. Желев беше свикнал Филип да му се подчинява. Това го устройваше и така той успокояваше и своите партньори в БСП, че приказките са си приказки, но положението е под негов контрол.

Ще разкажа за пръв път една любопитна история в потвърждение на тезите ми. В края на 1991 г. обядвахме със Желев и пред мен той подчерта привилегированото си положение в назряващите вече различия за политиката на правителството на СДС. Думите му бяха следните: „Е, Филип нека се попъчи малко, да си направи малко имидж, но когато реша, с две шамарчета по дупенцето ще го вкарам в правия път”. Но видяхме, че Филип отказа да влезе в правия според Желев път и тогава започна обстрелът по сините редици, най-първо на Стефан Савов. Всъщност да не забравяме, че тогава, преди 20 години бе свален не само премиерът, но и председателя на парламента.

Човек трудно може да си представи омразата, която Желев таеше срещу Стефан Савов. Последният имаше житейски опит, платен с цената на много страдания. За него също проблемите бяха съдба, а не игра. Един от последните ми разговори със Желев в президентството беше провокиран от мен с цел да доизясня някои факти. Вече имах точна информация за топлата връзка между „Мултигруп” и президентството чрез Ивайло Трифонов, съветски възпитаник. Илия Павлов от своя страна беше инфилтрирал и в КТ „Подкрепа” Радослав Ненов като заместник на д-р Тренчев. Извадих пред Желев няколко горещи корупционни факта за групировката, а той ми отговори: „Абе, наистина може да има някои тарикатчета, които се опитват да правят пари, но те не са страшни. Страшен и опасен за България е този големият реституционен капитал, който се групира около Стефан Савов”. Не му отговорих нищо. Мисията ми беше завършена – получих яснота.

Веднага след това се срещнах със Стефан и му предадох целият разговор. Той осъзнаваше положението, но се надяваше, че ще има време да вземе необходимите мерки. Събитията показаха друго, те бяха и предупреждение към Филип. Той знаеше всичко и това е една от причините да поиска фамозния вот на доверие. Вярваше, че ще успее да нанесе по този начин изпреварващ удар на Желев. Но виждаше само 2 изхода – или получава доверие и ясно се еманципира от Желев, или предсрочни избори и получава подкрепа директно от хората, и още по стабилно блокира домогванията на Желев и компания.

Тогава имаше и трети път на действие, който аз предричах. Той водеше към кабинет, подчинен на перестройчиците Желев и Луканов. Защо се забравя, че Луканов в онзи момент беше в ареста и искаше доказателства от Желев, че контролира СДС. Точно арестът му беше и една от причините президентът да тръгне срещу премиера. Това беше единственият политически капитал на Желев. Без това той не им беше нужен, нито на българските, нито на съветските перестройчици. Не трябва да се забравя също, че в онези времена СДС и БСП бяха само условности за пред емоционалния електорат. Истинската разграничителна линия минаваше другаде.  Кланът на Луканов работеше усилено в тази посока, а този на Жан Виденов беше реално против падането на правителството. Те осъзнаваха, че няма да получат нищо, само ще бъдат употребени, а Лукановистите ще станат по-силни. Който се съмнява в тези твърдения, да погледне в стенограмите на Народното събрание. Ще се увери, че Жан Виденов и още няколко около него не са гласували за правителството на Любен Беров, което дойде след Филип. Нека дърдорковците да обяснят този факт.

Луканов и хората му искаха главата на Филип Димитров, защото беше в ареста и започваше да губи търпение. Операцията от страна на перестройчиците и Желев беше почти реализирана – свалиха правителството на СДС.  Димитър Луджев вече се виждаше като новият министър-председател, Иван Костов също. Стоян Ганев се виждаше с ореол, а Луканов броеше малкото дни, които му остават до излизане на бял кон от ареста, Желю се превръщаше отново в силния човек на София със послушен министър-председател Беров.

Десен
2012-10-26
Желев наистина е злокобна фигура, но сега се е скрил като мишок и никой не му търси отговорност. Хора като него наистина пропиляха прехода.

Георги Пинчев
2012-10-26
Дайте имената на предателите от СДС, които в парламента предадоха Филип? Голата истина е, че преди 20 г. всички бяхме наивници и не сме допускали, че сме в капан.

Осман Октай 
2012-10-2
Г-н П.Бояджиев,с мандата на БСП бяхте предложен за Министър председател,след падането на правителството Ф.Димитров! Защо приехте да бъде издигната и предложена за Указ от Президента Желев, Вашата кандидатура? Президента Желев отказа да Ви връчи мандат с мотива,че имате двойно гражданство и БСП провалиха и върнаха връчения им мандат! Моля обяснете и тези сабития на читателите,така както подробно описвате Вашите совалки в СДС,които ги потвърждава г-н Ал.Йорданов!


Павел Груйчев
2014-07-27
Този боклук Петър Бояджиев веднага след това стана кандидат за премиер с мандата на БСП! Егати неглия тип! Нима забрави как си направи щаб в хотел "София" и събираше там Лилов и Луканов да му правят правителството?!
Най-интересното е, че си беше повярвал, че ще го направят премиер с гласовете на ДПС. По цял ден обикаляше комунишстите и турците тогава. Нима забрави думите на Стефан Савов към него: "Петре, за една минута човек може да стане за резил за цял живот!". А сега ги говори врели и кипели. Пълен безсрамник!

..............................................................



Статия и коментарите към нея
Нека кажа, че на изборите, които последваха и заради които я писах - нито СДС, нито ДСБ успяха "да вкарат" евродепутат. Пълно фиаско! 

В коментарите ме обвиняват, че ги манипулирам да гласуват за Тошев от СДС, докато моите думи са:
"
Ако при това обсъждане на страниците на вестника се стигне до единомислие - нека десните в България да гласуват общо за някого. "



Ще има ли десницата евродепутат?

Владимир ВЛАЙКОВ, Мюнхен

Преди време изложих пред “ПРО и АНТИ” свое виждане за избора на евродепутати. Тогава цитирах проф. М. Константинов и неговата прогноза, че десницата у нас би могла да има един свой избраник в Европейския парламент само ако обедини усилията си.
Тъй като листите им са отделни, предложих да се сложат една до друга, да се съпоставят и да се обсъдят персонално кандидатите.
Ако при това обсъждане на страниците на вестника се стигне до единомислие - нека десните в България да гласуват общо за някого. Идеята е - да бъде избегнато разпиляването на гласове.
Преди няколко дни по повод статия на Христо Бисеров във в. “Труд” проф. Константинов стигна до заключението, че повишаването на изборната бариера на 5.6 % по всяка вероятност ще остави ДСБ и НДСВ без евродепутати. Последните проучвания на редица социологически агенции потвърждават прогнозите му.
Най-големи шансове от десните партии, погледнато реалистично - за един евродепутат - има СДС. Останалите места в Европейския парламент ще бъдат заети от БСП, ГЕРБ , “Атака” и ДПС. Това е днешното състояние на нещата. Трябва да го приемем. Нека поне се опитаме да направим най-разумното от това, което ни остава ...
През 1990 г. бях в ръководството на една от партиите в СДС. Преместих се да живея в Германия. Бях упълномощен да представлявам съюза там. Не престанах да следя политическите процеси у нас.
След разцеплението в СДС аморфната и беззъба политика, водена от ръководството му, определиха предпочитанията ми в полза на ДСБ. В настоящата ситуация, когато ДСБ няма реален шанс да избере свой евродепутат, намирам, че в общ интерес е да бъде подкрепен кандидат в състояние да отстоява силно присъствието на десницата в Европейския парламент.
Преференциалната система, която се въвежда за първи път в България, дава възможност да се избира между предложените кандидати в съответните листи. Най-висок резултат от десницата показва досега СДС. Постигането му и на изборите дава реалната възможност за избор на един евродепутат, но без да съществува гаранция. Той вероятно ще се окаже и единственият за партиите вдясно.
При това положение аз ще гласувам преференциално за г-н Лъчезар Тошев. Познавам го добре. Идеалист и честен човек. Безукорно почтен и предан на каузата СДС, заради която остана в съюза, въпреки че понесе много удари от съратници. Отвсякъде. Той е от онези истински българи, които ще бъдат оценени напълно едва от дистанцията на времето. Не и днес, когато с честен труд се купуват самолети, а собствениците им се бранят, незнайно от кого и защо, с цели роти наемници.
Г-н Тошев се бори в продължение на 7 (седем) години за изясняване съдбата на откраднатите от държавната хазна пари. Интересно, минават вече 2 години от новия парламентарен мандат (защо ли без г-н Тошев?) и за никого от сегашните депутати не е интересна съдбата на милиардите, за да бъде продължено започнатото от него.
Забележително беше това, което постигна г-н Тошев в общоевропейски план - по негова инициатива, с решение на ПАСЕ, бяха осъдени престъпленията на комунизма в Европа. Много от днешните позиции на ДСБ - относно енергийната зависимост от Русия, биоетиката, строежа на АЕЦ “Белене” и още, са все теми, въведени в обществения дебат именно от Лъчезар Тошев! Въпроси, поставяни от него още от началото на 90-те години.
Имал съм възможност да посещавам Съвета на Европа. Виждал съм как го търсят, как искат мнението му или разговарят приятелски с него възрастни английски лордове, утвърдени политици, хора с авторитет и дългогодишен опит. Какво по-голямо признание за качествата на г-н Тошев от удостояването му с почетно членство в Съвета на Европа? За съжаление неговите битки оставаха, без да се разгласят, без да намерят подкрепа, срещаха дори съпротива от страна на своите.
Ако погледнем страниците на в. “Демокрация днес” или сайта на СДС, едва ли ще разберем, че Л. Тошев ще участва в европейските избори, и то на второ място в листата на СДС. Десните избиратели трябва да променят тази ситуация. Убеден съм, че той би се справил по-добре от всеки друг кандидат на десницата като депутат в Европейския парламент.
Новите лица в листите сигурно имат своите достойнства. Те са залог за едно добро бъдеще. Но тук и сега, на десницата, а това означава - на България, й е необходим един силен глас в Европа. Необходими са й опитът и авторитетът на един политик и депутат с международен престиж.
Гласът на истината трябва да бъде чут в Европа!


--------------------------------------------------------------------------------

КОМЕНТАРИ :

Автор: Sin
2007-04-06 22:39:57 СДС е така аморфно в момента, че не се знае тези салтоморталета на П.Стоянов просто правали ли са или нездрави популистки ходове или в случая се крие нещо друго, нещо неприятно. Не мисля като автора че СДС имал по-големи шансове от ДСБ. Видимата дясна политика в БГ в момента се прави от ДСБ. Само защото някой друг теоретично ( и много съмнително ) имал по-голям шанс, не е достатъчен аргумент. Виж, ако не съществуваше ДСБ, тогава може би. Но сега - това ми прилича на първа крачка към ББ. Е, и това е изход, както показват Капон, Арабаджиев, бившата кметица на Русе. Обаче мутренски изход - в посока на личното, т.е. обслужване на някой си, в случая един бабаит, подкрепян много активно и от ченгесарницата. Голямата ченгесарница ...

Автор: Цаката
2007-04-06 22:44:36 Избирателният праг трябва да стане 1%, за да класират "десните" някой евредупетатин. Ха дано ги огрее!

Автор: Хроматограф
2007-04-07 00:37:37 За да не бъдете голословен, г-н Син, нямаше да е лошо дададете няколко примера за "видимата дясна политика в БГ", която в момента се правела от ДСБ. Ще затворим очи пред метафизиката, която се съдържа в заявлението Ви, но барем нещичко трябва да посочите. И само не почвайте с "участието в комисията за..." Нищо дясно няма там, нищо почтено и нищо полезно за каузата, а само въздух под налягане, при това доста запарен.

Повярвайте на един газов детектор с опит.

Автор: STEFAN
2007-04-07 02:23:04 ---

Автор: :(
2007-04-07 11:33:02 Един много добър анализ, с точно, изключително почтено и много конструктивно предложение - Лъчезар Тошев е човекът, който получава моя глас за европарламента.

Но - и този текст е обречен да остане сред неразбраните. Виж, ако беше някоя малоумна шовинистична или тесногръдо-партийна боза, тогава адмирациите щяха да пълнят една седмица коментарите... Трагично е...

Автор: Атанас
2007-04-07 06:25:25 Има нещо,което не само не приемам за нормално,но и не мога да го проумея.
Г-н Влайков бил имал предпочитания към ДСБ.Но нямало да гласува за кандидатурата на ДСБ,защото,видите ли,тя нямала шансове да бъде избрана.
Драги господине,с един глас по-малко,шансовете на ДСБ стават точно с един глас по-малки.
Точно това е целта на скъпо плащаната пропаганда,наречена социология.
Поднасят се измислени данни от проучвания,които никога никой не е правил,и се тръби наляво и надясно,да не се гласува,за ДСБ,например,защото нямало шанс.
Това лично мен ме обижда като избирател,и като нормален интелект.
Защото,когато няма смислени аргументи,защо не би трябвало да се гласува за ДСБ,например,отива се на идиотския вариант:Не гласувайте за тях,защото нямат шанс да влязат.
Да сте чули подобно пораженчество отнесено към БСП?Няма и да чуете.Някой да казва сега,че БСП нямало да вкара евродепутати,въпреки некадърното управление?
Всъщност статията е приятелска реклама на кандидатурата на г-н Л.Тошев за евродепутат.
По причините,по които г-н Влайков не би гласувал за кандидатите на ДСБ,а именно,че били неизбираеми,въпреки,че бил голям поддръжник на каузата на ДСБ,по същите причини,г-н Влайков трябва да не гласува и за Л.Тошев.
Сам г-н Влайков признава,че,цитирам:"Ако погледнем страниците на в. “Демокрация днес” или сайта на СДС, едва ли ще разберем, че Л. Тошев ще участва в европейските избори..."
За какво говорим изобщо тогава?
Самите привърженици на СДС едва ли са разбрали.От самия сайт на СДС не става ясно.Какво да кажем за останалите-извън СДС гласоподаватели?
Собствената му партия на Л.Тошев вече е очевидно,че обслужва само една персона-тази на г-н П.Стоянов.За такива като Л.Тошев ще има подадени някаква смешна бройка гласове.
Карайки ни да гласуваме за Тошев,автора на статията така ли си представя,неразпиляването на гласове.
Точно за кандидатурата на Тошев ли,си представя,че ще се постигне единомислие и единно гласуване?
Всъщност,г-н Влайков е сбъркал адреса на посланието си.
Най-напред бих го посъветвал да се отнесе към централата на СДС.Коректно е оттам,най-сетне да почнат да водят истинска кампания,обслужваща листа и идеи,а не обслужваща определена персона.
Пожелавам на автора да се опита да убеди първо себе си,после и СДС,в това,да преодолеят друга своя заблуда,а именно,че избирането на депутат от СДС,трябва да става за сметка на ДСБ,и обратното.
Една силна и аргументирана кампания,и на СДС,и на ДСБ ще доведе до избиране на 1,а защо не и повече депутати и от двете партии.
Обратното звучи,като лебедова песен на една умираща кауза.По-скоро на подменена кауза.

Автор: Дядо до Атанас
2007-04-07 06:44:07 Много Ви благодаря за умните мисли.
И да не забравяме за какво всъщност се борим!

Автор: Йоан
2007-04-07 08:49:31 Вероятно г-н Влайков има предвид нашенската народопсихология, като твърди, че СДС има по-големи щшансове от ДСБ в евроизборите.Практиката сочи едно нещо категорично - колкото по-големи гафове и сакатлъци съпътстват дадена партия, толкова са по-големи шансовете й.В случая със СДС оставаме с впечатлението, че каскадата от зулуми, които П. Стоянов сътвори напоследък, преследва подобна цел. Но авторът пропуска съществения факт, че тази народностна характеристика касае т.н. средна електорална единица.За добро или зло избирателите на ДСБ не се причисляват към средностатистическите. Те например си задават въпроса, откъде тръгна съждението на проф. Константинов за минималните шансове на ДСБ. То се пръкна след едно интервю на Христо Бисеров във в. "Труд". В публикацията само се упоменава името бисерово, без да се влиза в подробности.Не е зле да си припомним какво изрече догановият сокол. Първо, той се похвали, че е извършил съзнателна манипулация, едва ли не стратегическа секретна операция, с която прекарал членовете на съответната комисия, а после и депутатите, така, че избирателната бариера да скочи от 4, на над 5 %.Второ, направил това с единствената цел да препъне ДСБ в евровота. И трето, осъзнал, че може да попречи и на СДС, панически се хвърли да агитира за П. Стоянов и листата му.Бисеров в прав текст зовеше всички десни да дадат гласа си за СДС, защото това бил начинът да се изхвърли Иван Костов от политиката!? Когато човек като Бисеров, купен от повелителя на обръчите Доган, дава такива съвети, трябва да бъдем нащрек.Казано простичко, трябва да се направи обратното.

Автор: Атанас
2007-04-07 10:31:15 Поздравления,Йоане.Чудесен анализ.
Ще допълня само,че стратегията е проста.
Най-напред,всичко се поднася под формата на извънредна загриженост за "дясното".
Цитират се внезапно РАЗДЕСНЕЛИ СЕ хорица,като Бисеров.
Константинов цитира Бисеров.
Влайков цитира Константинов.
Утре някой друг ще цитира Влайков.
Целта е,да се създаде усещането за множественост.
Колко много хора са загрижени за неизбираемостта на кандидатите на ДСБ.
Схемата е същата,като в медиите.
бТВ цитира Труд и Стандарт.
Хоризонт цитира бТВ
Труд и Стандарт цитират бТВ и Хоризонт...
Елементарна схема,създаваща усещането за множественост на мненията.
А мнението е едно.Повтаряно и потретяно в неизменен вид.
Лошото е,когато мнения като моето,твоето,Йоане се четат единствено във форум,като тоя.
Вън от Форума,Чичо от село и Госпожата от жълтите павета четат Труд и Стандарт,гледат Слави по бТВ и слушат Хоризонт.
Докато не им се предложи И ДРУГАТА ГЛЕДНА ТОЧКА ЗА НЕЩАТА,със съответни РАДИО,ТЕЛЕВИЗИЯ и ПРЕСА,страхувам се,че всичко ще си продължава както досега.
И никой да не се сърди на никого,и да не обвинява никого в невежество и неразбиране.

Автор: Harvey
2007-04-07 18:14:40 Към написаното от Йоан, Атанас и Sin, бих добавил само да не вярват на "данайските дарове" поднесени тук като кандидатурата на единствено възможното дясно-Л.Тошев.
Странни са внушенията на г-на Влайкова за прудварително обречения кандидат на ДСБ.
Неможе да проповядваш нещо в което самият не си уверен! Хем да си привърженик на идеите на ДСБ и в следващия момент да призоваш да се гласува за кандидата на СДС.
Що се отнася до това, че дясното няма трибуна за излагане в ефир и на малкия екран тезите си, то това е според мен, а и не само,.....да наистина дясните лидери по необясними причини не направиха нищо по създаване на такива трибуни---телевизия и радия!
Само няколкото печатни вестника и те предимно седмичници, и една две електронни медии, са крайно недостатъчни за водене широко разяснителните мисии от интелектуалци, политици, журналисти и чак накрая форумното братство!!!

Автор: http://www.izbor.eu/?u_s=0&u_a
2007-04-07 21:09:32 До Централната Избирателна Комисия

Уважаеми Дами и Господа,

Моментът на изборите за членове на европейския парламент от Република България е един от най-решаващите за честта на българската държава по отношение на казуса с българските медици. Днес и сега се кове отношението на цялото общество към държавните институции. Дали те ще блокират една от последните реални възможности България да помогне на своите заложници в либийската касапница или ще ги изостави на милостта на КАДАФИ и колеблива Европа. Държавата ни има последен шанс да излезе с чест или безчестие от ситуацията, в която сама се постави. Това не се забравя никога. Запомнете – един ден то ще се изучава в учебниците по история, с имена, дати, и стената на позора. Правителствата се менят, но историята остава в народната памет. Замислете се как ще останете в паметта на своя народ за една от най-болезнените страници на неговата история.

Не дай боже, да станете причина за гибелта на тези изтерзани народни символи. Кой ще ви погледне тогава?

Народното събрание гласува един закон, българското Народно събрание, който съзнателно ограничава основно човешко право на български граждани. ЦИК след това превръща този „антибългарски” закон в законова пречка за регистрацията. Но в паметта на народа Параламентът и ЦИК са една и съща държава.

На вас, както и на нас, е известно, че дори и този закон допуска медиците ни до избори. Няма правна пречка. Не ни принуждавайте да сезираме Европейския съд по правата на човека за нарушение на избирателно право на мъчениците на България. Това ще опозори и вас, но и българската държава, която не е бащиния на никого.

Ние, българските и европейски граждани, искаме от българската държава да не пречи да изберем за европейски депутати

Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка, д-р Здравко Георгиев, Кристияна Вълчева, Нася Ненова и Снежана Димитрова

Не убивайте надеждата им, а след нея и тях самите !

С уважение,

За да подкрепите подписката започнете с въвеждането на валиден мейл адрес. След това трябва да въведете име, град и държава, останалата информация не е задължителна.
Автор: Harvey
2007-04-08 00:23:59 Поредната "мижи да те лажем" изцепка от арсенала на висши политици от калибъра на Яне Янев и Ко.
Току що прекрачилата прага на ЕС, държавата България, бърза да натресе проблемите си на Евроструктурите..........малко са им такива, като Гоце Първановци и Румета Овчи и Шадраванови, че сега и казуса медицински сестри Либииски да им закачим!??! 

Автор: Атанас
2007-04-08 07:15:10 ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !

А сега вземам повод от препоследния постинг.
Не е по темата,естествено.
Целта на цялата тази кампания,впрочем е такава.Да отклонява вниманието на хората от истинските теми,и да обслужва определение користни интереси.Знаеме кои.
Свалянето на маските стана,когато Янето обяви,че,ако не регистрират листа с медицинските сестри и доктора,щял да допълни листата с техни близки и роднини.Ами да добави някой и друг техен любовник,бих го допълнил аз.
Ето каква била работата.
Имената на сестрите илибиъското дело ще се използват за реклама на една файтонна партия,с ексцентрично ръководство.
Тук вече аргументите,че с това се помага да излязат от затво а не важат.Ако ще цялата им рода да изберем и за евродепутати,че и за презденти,това няма да промени нищо.
Е,ще осигури по 20000 евро на месец за някой.
Тук целите са две.
Реклама за Яневата партия и по-голяма изборна активност.
След "акцията" на Бисеров,някои хора се уплашиха,че вместо да изпишат вежди,ще извадят очи.При ниска изборна активност,партии с достатъчно голям твърд електорат,като ДСБ,например ще объркат нечии сметчици.
И друго е показателно.
Манталитета.Начина на мислене на хорица като тези,проглушили ни ушите с кампанията за избор на сестрите за депутати.
Тези хора знаят как се прави това в България.
Ставаш депутат,и ставаш недосегаем.
Недосегаем за правосъдието,неподлежащ на никаква отговорност,на никакво наказание.
Тези хора не са се надявали,тази схема да сработи извън България.
Важното е,че целият ни мъдър народ е убеждаван по този начин.С тези аргументи.
Изберете ги за депутати,и никой няма да може да им пръдне на опашката.
Този който е в затвор-излиза от затвора.
Този който е за съд,му прекратяват делата.
И народът ни вярва,че това точно така ще стане.
Вярва,защото вижда това да става тук,в България на презрелия социализъм,пред очите му.
Аз бих предложил на Янето друга.
Яне,
Впиши в листата си 18 ОНКОБОЛНИ.
С парите от евродепутатството си,поне ще може лекарства да си купуват,като държавата не може да им дава.
Впиши в листата си 18 КЛОШАРИ.
Вместо да се надяват,г-н столичния кмет да ги прибере в някой кучешки приют,където поне за храната и покрива над главата си няма да се грижат,с парите от евродепутаството,поне един мантад ще си дояждат и ще спят под покрив.
Впиши в листата си 18 ПЕНСИОНЕРИ
18 СИРАЦИ.
18 БРЮКСЕЛСКИ ПЕДОФИЛИ.Те ще ти бъдат много благодарни,поне за надеждата,която ще им дадеш,че ставайки евродепутати,така заменят затвора със сладкия живот на евродепутата.
Ама,какво ще те уча аз,някой си Атанас.
Ти ги знаеш по-добре и от мен тези нещица.
Да.
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !

Автор: Sin
2007-04-08 13:42:28 ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! 

Автор: Harvey
2007-04-08 20:12:46 Воистину возкресе!
И дано истината се докосне до повече люде!!!

Автор: СТАР ,но седесар
2007-04-08 20:21:12 Христос Воскресе!! за всички честни хора/антикомунести/ Здраве и щастие, за Вас и семеиствата Ви!! Само това, което постигна СДС за България е важно,и за нас, и за децата ни!! Никой друг не е помогнал, само са вредили на делото! И сега кучетата лаят /от страх/ и се опитват да плюват ида хапят!! Докога предателите,маскиращи се в ДС и в ДСБ, и медийте като приятели,ще ни предават!! Мисли,народе болгарски!!

Автор: Червенотиквеничковче
2007-04-08 21:00:47 Христос воскресе!

Автор: Йоан
2007-04-08 22:48:53 Честито възкресение Христово.Постингът на "Стар, но седесар" буди размисъл не толкова като съдържание, а като симптом. Как се случва така, че "стари седесари" сториха такива аванси на посткомунистическата олигархия. Ще припомним трагичния край на първото дясно правителство. То просъществува по-малко от година. Беше бламирано поради недостатъчното мнозинство, оставено на милостта на Доган.Но защо се получи така? Никой не споменава първопричината за несбъдналото се тогава дясно управление.Говори се за ролята на ДПС, за някакви сини мравки, за конспирацията на Бриго Аспарухов, който в битността си на шеф на българското разузнаване игра в отбора на опозицията и помогна да се бламира собственото му правителство, за боянските ливади на Ж. Желев и т.н, и т.н.Но странно защо се забравя, че СДС не получи на изборите в края на 1991 г. стабилно мнозинство поради предателството на Петър Дертлиев и Милан Дренчев. Съжалявам за острата дума, но как да се нарече извършеното от тях? Преди изборите те се отделиха от СДС и участваха самостоятелно.Ако това не се беше случило, СДС нямаше да се нуждае от подкрепата на ДПС, за да има стабилно мнозинство.Бях шокиран да узная, че на предпоследните парламентарни избори съюзът на репресираните не подкрепи СДС!? Тогава ДСБ още го нямаше. СДС излизаше от едно успешно управление, но... "старите седесари" се отдръпнаха. Като Дертлиев и Дренчев преди това. Защо? Защо сега повечето от тях застават зад П. Стоянов? Какво им харесва в него? Защо повечето недолюбват Костов? Какво не му харесват? Може би в Стоянов харесват странното му отношение към тайните на миналото? Неговата изврътливост и непоследователност? Може би им харесва фактът, че не обели дума срещу Дилов и Яне Янев след президентските избори, когато те се гавреха с достойния десен кандидат Беронов? Остави ги в отбора си /парламентарния/, но се закле, че повече няма да има нищо общо с Иван Костов, лидер на другата сериозна дясна партия. Това ли харесват "старите седесари" в Стоянов? Сигурно това.Ако им харесва алергията на Стоянов към тайните на миналото, дали тогава повечето от "старите седесари" не са в плен на това минало? Дали някък си не ги устройва повече размитият, нефокусиран подход на Стоянов към дясната кауза, чиято основополагаща идея след приобщаването ни към НАТО и Евросъюза е именно приключване на сметките с миналото? Няма как иначе да си обясним хора препатили от комунизма, да загърбват ясните послания на ДСБ, която не допуска компромиси с политическите деривати на тоя комунизъм.

Автор: Harvey
2007-04-09 00:43:50 Дали е читав човек т.н. "стар СДСар".
Самия факт, че пише неща като следния негов цитат:
_____________________________ ________________
.............."Доко га предателите,маскиращи се в ДС и в ДСБ, и медийте като приятели,ще ни предават!! Мисли,народе болгарски!!........,
_______________ _________________________________
ме кара да си мисля, че този старСДСар е от сорта на
Петко Симеонов, Румен Воденичаров, Гайтанджиев, Пушкаров, Димитър Лъжев и цяла плеяда, кой от кой по стари седесари.
Има ги такива из форумите. В един от вариянтите на Медияпуул, пък под подобно на нашия(горния хубавец)име се подвизава като заклет ДСБар.И той като този от горе плаче за П.Стоянов.Но когато ги попита човек за мераците на П.С. да се сдружи с Бойко Б., мълчат и не отговарят.
Ако някой смята, че пируетите които върти П.С. в последно време, не правят впечатление и на политици от европейската политическа сцена, то той наистина се лъже.
От доста време целия политически пайзаж в страната ни е обект на наблюдение и не случайно беше публикуван и скандала с Бойко Б. в Американския конгресменски журнал.
Както се и очакваше тук това направи по малко впечатление от колкото поредното шоу на Славчо трифонов или ВИП брадър.
В страната Чалгария нещата се случват със санкцията на ДС, посредством олигархичните правителствени структури.
Но тези неща на такива като Старият СДСар нито правят впечатление, нито пък е възможно да ги поумее.

Автор: Stef - USA
2007-04-09 01:26:24 Когато чуя някой да се именува седесар днес, за мене няма съмнение, че този някой, е или пълен кретен, или 100% ченге.Как ще ми обясните г-н стар седесар, че години наред търпяхте като най-висш ръководител такава патка като Н. Михайлова, която ежеминутно рушеше СДС? Не беше ли П. Стоянов този, който се противопостави на плахите опити за една съвсем минимална лустрация на комунягите и с което показа, че комунягите са му по-мили от едва прохождащите демократи ? Знаете ли колко пъти от нашата СДС организация сме изпращали хора в София, за да информират Филип Димитров(той беше тогава председател на СДС) и да му предоставят съответни доказателствени материали, събрани от нас, че хора на ДС са в листите на СДС за депутати? Никога не беше направен и най-малкия опит да се проверят фактите и да се спрат тези хора, които естествена е.аха майката на СДС и то като депутати на СДС. Аз не твърдя, че Ф. Димитров е ченге, но за мене няма съмнение, че му липсват елементарни качества и усет да бъде ръководител от такъв ранг. Не е ли ясно, че главната задача на този гнусяк Едвин Сугарев е да ликвидира на всяка цена Иван Костов ? Само дълбоко законспирирано ченеге
на ДС, може така старателно да си изработва алиби, чрез многобройните уж антимафиотски разследвания, но никога не изпускайки главната цел - да се унищожи Иван Костов. Защото на ДС им е ясно, че ликвидират ли Костов, нищо вече не може да ги застраши. Поне през следващите 50-тина години Гопод Бог едва ли ще дари българския род с лидер от мащаба на И. Костов. Та за какво СДС ми говорите вие господа? За това на П.Стоянов, на Ф. Димитров, на Н.Михайлова, на Е Сугарев ? Аз пък би казвам, че днешното СДС е Филиал на ДС. Българите поначало сме почни безнадеждни хора, в нашата примитивност и недоразвитост, но все пак има надежда. И тази надежда се казва Демократи за Силна България.

Автор: Атанас
2007-04-09 06:30:35 Заинтригува ме краткия постик на СТАР,но седесар.
Форумците преди мен казаха много истини.
Изкушен съм,обаче да добавя и следното.
Вгледайте се в изказа на СТАР,но седесар.
Има ли нещо общо с аналитичната мисъл на форумистите демократи?
Не. И това е очевадно.
Има голи лозунги.Неподлежащи на коментар аксиоми.
И обигран мелодраматизъм в стил "Бигбрадър" или "Слона моят приятел".
Сигурно в някой следващ постинг ще ни ощастливи и с дежурните клишета за "зомбираните зомби на вожда" и прочее простотии.
Само че,СТАР,но седесар,е сгрешил адресата на Великденския си плач.
Тук мелодрамата не е на почит.
Лозунгите и клишетата не вървят.
Дори нещо по-лошо.
За ужас на всеки СТАР,но седесар,тези неща провокират аналитичната мисъл на Форумците.
Появяват се страхотни коментари и анализи,които всеки СТАР,но седесар,предпочита никога да не ги е имало.
И още нещо ме подразни.
Човечецът е написал "Христос Воскресе!! за всички честни хора/антикомунести/"
Човече,щом си решил да се правиш на християнин,осъзнай азбучните истини на Християнството.
Първата от тях е,че Христос Воскресе за всички хора.
И за честните,и за нечестните.И за антикомунистите и за комунистите.
Въпреки,че последните,вместо с традиционното Христос Воскресе,вчера се поздравяваха с "Честит празник" и "Мерси,подобно".

2007-04-09 08:07:18  
 Автор: за Л. Тошев

Рицар и парламентарист

Васил СТАНИЛОВ

В броя си от 8 октомври 1993 г. вестникът ни, тогава само “АНТИ”, нарече Лъчезар Тошев “самотен рицар на антикомунизма”. Тогава той беше атакуван за честната си позиция в Съвета на Европа не само от левицата, но и от своите колеги в СДС. През изминалите години до днес битката с комунизма се водеше с променлив успех. Апологетите на червената идеология, използвайки инструментите на демокрацията, успяха да изманипулират общественото мнение както у нас, така и по целия свят, че идеята за диктатура на пролетариата и практиките по нейното прилагане не са толкова зловещи, колкото това се доказва в документи, спомени и факти от страните, където комунизмът беше на власт доскоро. И все пак парламентаристи като Лъчезар Тошев у нас, Йоаким Гаук в Германия, Стефан Куртоа във Франция, Владимир Буковски от Русия успяха да създадат достатъчно ясна и правдива картина за престъпленията на тоталитаризма. В ПАСЕ беше създадена комисия, която да оцени обективно преживяното от народите в Източна Европа и да излезе с решение. Обсъжданията траяха повече от две години. Яростната съпротива на левичарите у нас и в Страсбург попречи да се стигне до категорично осъждане и предложение до правителствата за съответни мерки в законодателството, промени в конституциите, включване на справедливо написани текстове в учебниците. И все пак осъждането на комунизма, макар и с уговорката “тоталитарен”, е факт. То се дължи и на усилията на личности като Лъчезар Тошев. Можем само да съжаляваме, че неговата обществена и парламентарна дейност не бе оценена достатъчно от ръководството на СДС и той не получи достойно място в листата на кандидатите при последните избори. Така той на практика беше изваден от редиците на политиците, които кръстосват шпаги с адвокатите на комунистическата диктатура. Очевидно има разминаване в българската и международната оценка на дейността на този наш голям парламентарист. Защото ПАСЕ оцени високо дейността му и приносите му, награждавайки го с почетен диплом и медал за заслуги. Но заслугите на Лъчезар Тошев не се изчерпват само с усилията му комунизмът да бъде осъден в ПАСЕ.
Той организира кампания за възстановяването на Тараклийския административен регион на българите в Молдова, пребори се с доклада на комуниста Глотов и социалистката Лиди Ер, така че помаците да не се третират като етнически различни от българите, а да бъдат наричани “българи-мюсюлмани”. Помогна Македония да бъде специално поканен гост в Съвета на Европа, по времето, когато тя се бореше за международно признаване, постави въпроса за българското малцинство в Западните покрайнини и даже внесе документ за правото на самоидентификация на т.нар. волжки булгари. На него се падна честта да пререже лентата на паметника на хан Кубрат на надгробната му могила в Украйна. Лъчезар Тошев беше един от тримата докладчици за приемането на Латвия в Съвета на Европа.

ПАСЕ прие документи по негови доклади за парламентарен контрол над международните организации, който предизвика дискусии дори в Канада и Мексико, и още редица доклади за Трансграничните водни басейни - Охридското, Преспанското и Дойранското езеро, Биотероризма, парламентарния принос към Пакта за стабилност в Югоизточна Европа, международното сътрудничество в Средиземноморския и Черноморския регион, Естетизацията на сивите градски зони, унгарските малцинства…

Неговите последни инициативи са свързани с взаимодействието на ПАСЕ с националните парламенти, Промяната на климата не само чрез ограничаване на емисиите на въглероден двуокис, но и чрез залесяване и почистване на Световния океан, Създаване на Пакт за стабилност за Южен Кавказ, по които ПАСЕ ще работи идните две години. Последната му инициатива беше относно изнесените финансови ресурси на комунистическите режими, за разследването на които е нужно международно сътрудничество и солидарност с народите, пострадали от комунизма. Не на последно място - той изигра ключова роля за приемането на Декларацията за обучение в демократично гражданство, лансирана от тогавашния български посланик Светлозар Раев, довела до обявяването на 2005 г. за европейска година на демократичното гражданство, основано на образование. На 25 януари 2006 г. ПАСЕ прие Резолюция 1481 за международно осъждане на престъпленията на тоталитарните комунистически режими, инициирана през 2003 г. от Лъчезар Тошев и намерила успешен завършек след прекратяването на парламентарния му мандат, увенчавайки по своеобразен начин неговата дейност в ПАСЕ. За тези инициативи на Лъчезар Тошев в. “ПРО и АНТИ” информираше редовно читателите си.

Автор: и още за Л.Тошев
2007-04-09 08:25:52 "Ако погледнем страниците на в. “Демокрация днес” или сайта на СДС, едва ли ще разберем, че Л. Тошев ще участва в европейските избори..."
За какво говорим изобщо тогава?
Неговата партия се свени от заслугите му.
Необяснимо е поведението на СДС.
Партия с претенции да е дясна.
С партньори като Яне Янев и Любен Дилов.
С несподелена любов към Б.Борисов.
С преминаващи към ГЕРБ членове и структури по места.

Автор: бивш седесар
2007-04-09 12:43:04 Поредния манипулатор написал статия. Харесвал ДСБ, но щял да гласува за кандидат на СДС. Като "стар седесар", "заклет десебар" и цяла армия ДС манипулатори. Те и песен си имат такава - ние сме на всеки километър, от тук до края на света. Края на света не знам дали ще могат да дочакат, но края на България със сигурност да. Прогонвайки всичко читаво по света. 

Автор: :( От острова
2007-04-09 13:02:50 И кое точно е манипулативното в мнението на Владимир Влайков, бивши и настоящи тесногръди "сини" чугунени глави?!

Кое от писаното за ЛИЧНОСТТА Лъчезар Тошев не е вярно? Кое би ви накарало да не сид адете гласа за него - Човек свършил и вършещ работа за сто демократуни...

Най-интересни са ми били винаги духовните лилипути, които понечват да се мерят по ръст с човек титан по дух, крякащата сган партийни симпатизанти да коментира самотните рицари на принципи... Мила родна картинка...

Автор: xppp-scorpio52
2007-04-09 13:24:17 - тесногръди "сини" чугунени глави

- демократуни

- крякащата сган партийни симпатизанти

Жалко, че 250 - годишното родословно дърво е дало такъв плод!
Не си е струвало нито усилията, нито направените жертви!

Автор: :( От острова
2007-04-09 13:49:21 Кой от изразите (които са повече от удачни, за да обрисуват визираните, не посвенили се да оплюят една Личност и предложението да се гласува за нея, защото се е доказала, свършила е и ще свърши работа много повече от всяка СДС- и ДСБ-номенклатура) не разбираш? Приеми въпроса ми за реторичен.

И не се безпокой за "плода на 250-годишното дърво". :) Усилията и жертвите са били повече от заслужени.


Автор: Червенотиквеничковче
2007-04-09 14:54:40 Мнението на "Автор: :(" От острова е нещо
типично за аутсайдер.

Автор: :( От острова
2007-04-09 15:09:29 :) :) :)

Боже Господи...

Извън трагикомичността в заключението ти, за която няма как да си наясно, в известен смисъл си прав.

Стоя съвсем встрани от партийно-номенклатурните и конюнктурните течения на дясното в България. В този смисъл имам естествен афинитет към един аутсайдер като Лъчезар Тошев, природа, какво да правиш... Така и относно славянофилството беше прав - признавам си, толкова съм славянофил, колкото е убеденият славянофил Вацлав Хавел. Ни повече, ни по-малко. Но ти ги разбираш тези неща, така че не се налага да ти ги обяснявам. :) :) :)

Сега, по темата тук сериозно - не ми се отговори на двукратно зададения въпрос - каква е причината да не си даде един български демократ и антикомунист гласа за Лъчезар Тошев? 

Автор: Атанас
2007-04-09 16:34:23 В другите форуми битуват екземпляри като "От Драгалевци", "Заклет Десебар" и прочее никове с прозрачна цел.
Тук и сега присъстваме на промоцията на нов екземпляр-другарят "( От острова"
Всъщност и Петкан Дивака,приятеля на Робинзон е също диване "От острова".
Най-би ме потресло,да не би въпросният другар да е от "Острова на свободата".
Категорично не е.
Такива екземпляри,категорично не понасят живота в Острови на свободата,Народно Демократични Кореи и прочее нарицателни държави.Нарицателни за какво-най-добре такива като "От острова" знаят.
Пък и в "Острова на свободата",такава свобода,като свободно ползуван Интернет няма.
Тук провокацията е ясна.
Само че,другарче,не нам.
Всички ние сме съгласни с теб.
Заедно с теб благоговеем пред личността на Тошев.
Това,което бихме искали да направиш,виждайки революционната ти превъзбуда е,да реализираш "естествения ти афинитет към аутсайдер като Л.Тошев".
Ама ти сам го каза,бе другарю.
"АУТСАЙДЕР КАТО ТОШЕВ".
Какво целиш ти,като ни караш да гласуваме,ние "бивши и настоящи тесногръди "сини" чугунени глави" за "аутсайдер като Тошев
Начеши си природата,какво да я правиш,другарю.
Попитай,както ти го нарече "партийно-номенклатурното течение",ръководещо СДС.
Попитай лично Председателя.Водача на листата на СДС.
Защо е такава,а не инаква ситуацията с Тошев.
Нас ни остави.
Ние сме си направили своя избор.
Най-ни боли едно нас,"духовните лилипути".
Ти,"духовния Гаргамел",както би се изказал сроден на теб интелект,защо няма да пуснеш гласа си за Л.Тошев?

Автор: :( От острова
2007-04-09 16:51:46 Нямаш представа колко големи глупости си написал. :)

Автор: Петър
2007-04-09 17:15:41 Аз оценявам положително всичко направено от г-н Лъчезар Тошев.Но едно нещо силно ме смущава: защо продължава да стои в това гнездо на ченгета СДС и да обърква обикновените хорица ? Защо не е в ДСБ, където са истинските автентични седесари? Нещо никак, ама никак не му вярвам. 

Автор: :( От острова
2007-04-09 17:28:28 :)

Автор: Червенотиквеничковче
2007-04-09 17:51:49 Островитян Островитянич, големите глупости са в твоите драсканици. Не си написал нищо смислено, въпреки многогодишния ти произход. Абе като се погледнеш от вътре, имаш ли годишни кръгове като на дърво? Може ли да гледаме на теб като на секвоя, да речем!? Или по добре, като на симбирская лиственица, някак си, по ти отива? И си забавен де. :)))))

Автор: Червенотиквеничковче
2007-04-09 18:02:06 Островитян Островитянич, нали разбираш! Щом чета нещо от теб, започват веднага да ми се въртят из главата някакви дърводелски мисли. Предполагам, че си от стар 250 многогодишен дърводелски род. Това е много хубаво разбира се, Исус Христос също е бил дърводелец на младини. Абе ти сигурен ли си, че в оная измисльотина на Дан Браун, не се отнася именно за твоето родословно дърво.

Автор: :( От острова
2007-04-09 18:09:58 Червенотиквеничковче, не знам дали това ще ти помогне - тези дни обрязвам магнолиите, много са непокорни, но рядко красиви и благоуханни. Моите настоящи и бъдещи драсканици (това ми хареса много и си го взимам за ползване, надявам се да не се сърдиш), ще останат, в това няма никакво съмнение, за който трябва да ги чете и разбира, сега и за вбъдеще. :)

Да се върнем обаче към горния добър анализ на Владимир Влайков и въпроса ми, коя е причината да не си даде един демократ и антикомунист гласа за Лъчезар Тошев, сторил многократно повече за България от всяка средностатистическа демократуна, иначе казано, от всяка дясна номенклатура? 

Автор: Атанас
2007-04-09 18:20:05 Точно това ти отговорихме вече.
Защото ти го рече.
Ти го назова АУТСАЙДЕР.
Ти ни отговори,защо искаш ние да даваме гласа си за АУТСАЙДЕРИТЕ на СДС-то.
За да може САЙДЕРИТЕ на Доган и Станишев да напълнят Европарламента ли?

Автор: :( От острова
2007-04-09 18:33:52 Атанасе, невероятно е да си толкова смущаващо глупав, подозирам, че или си пиян, или си играеш.

Нарекоха ме аутсайдер, поради което казах, че, да съм - по логиката на понятието, що се отнася до партийната номенклатура. И посочих, че точно поради това имам политически и нормен афинитет към Лъчезар Тошев - и той така, аутсайдер заклеймен и низвергнат. Но свърши работа за 100. И е не само последователен и принципен, но преди всичко лоялен. Нещо, с което малцина могат да се похвалят като качествени характеристики в "професията политика".

Ако не си го разбрал отново, пак ще ти го обясня.

Аз писах, че Лъчезар Тошев има моя глас.

Аргументирай се сега, ти защо няма да гласуваш за него - заради Пешо, Гошо или някое според теб друго Лошо? Но нали имаш право и възможност да си дадеш гласа именно за Лъчезар Тошев пряко, а не за Пешо, Гошо или някое според теб друго Лошо. Защо при това условие, човек няма да направи този избор, това е въпросът ми. 

Автор: :( От острова
2007-04-09 18:44:21 Надявам се силно това, което цитирам от горния текст, да се прочете задълбочено и да се размисли над него. Думи, зад които заставам напълно, при аналогичен опит и наблюдения.

"Преференциалната система, която се въвежда за първи път в България, дава възможност да се избира между предложените кандидати в съответните листи. Най-висок резултат от десницата показва досега СДС. Постигането му и на изборите дава реалната възможност за избор на един евродепутат, но без да съществува гаранция. Той вероятно ще се окаже и единственият за партиите вдясно.

При това положение аз ще гласувам преференциално за г-н Лъчезар Тошев. Познавам го добре. Идеалист и честен човек. Безукорно почтен и предан на каузата СДС, заради която остана в съюза, въпреки че понесе много удари от съратници. Отвсякъде. Той е от онези истински българи, които ще бъдат оценени напълно едва от дистанцията на времето.

Г-н Тошев се бори в продължение на 7 (седем) години за изясняване съдбата на откраднатите от държавната хазна пари. Интересно, минават вече 2 години от новия парламентарен мандат (защо ли без г-н Тошев?) и за никого от сегашните депутати не е интересна съдбата на милиардите, за да бъде продължено започнатото от него.

Забележително беше това, което постигна г-н Тошев в общоевропейски план - по негова инициатива, с решение на ПАСЕ, бяха осъдени престъпленията на комунизма в Европа. Много от днешните позиции на ДСБ - относно енергийната зависимост от Русия, биоетиката, строежа на АЕЦ “Белене” и още, са все теми, въведени в обществения дебат именно от Лъчезар Тошев! Въпроси, поставяни от него още от началото на 90-те години.

Имал съм възможност да посещавам Съвета на Европа. Виждал съм как го търсят, как искат мнението му или разговарят приятелски с него възрастни английски лордове, утвърдени политици, хора с авторитет и дългогодишен опит. Какво по-голямо признание за качествата на г-н Тошев от удостояването му с почетно членство в Съвета на Европа? За съжаление неговите битки оставаха, без да се разгласят, без да намерят подкрепа, срещаха дори съпротива от страна на своите."

Автор: Атанас
2007-04-09 19:38:04 Няма да се спирам на обидните квалификации на островното чудо.
Това е характерно за т.нар."бригадири" и въобще всички бригадироподобни.
Когато нямат смислени аргументи срещу някого и срещу нещо,те го обговарят с обидни квалификации.
Спомнете си,как другарите П.Младенов и Жан Виденов квалифицираха хората,протестиращи срещу безумието.
Пияници,лузъри и глупаци.Платени от САЩ.С долари и марки.
Другото,което впечатлява от мероприятието на Островчанина.
Забелязахте ли,че посланието му е единствено към "СИНИТЕ ЧУГУНЕНИ ГЛАВИ".
Да сте чули човечецът да каже нещо за претенциозно десните ГЕРБаджии.
За кресливо десните АТАКАджии.
Нещо по адрес на БСП,ДПС и НДСВ.
Няма и да чуете.
Кълбото свински черва е табу за бригадири и бригадироподобни.
СДС ръководство и лично П.Стоянов не се споменават никъде,макар,че абсолютно всичко,за което говорим по повод Тошев трябва да се отнесе само и единствено към тях и към никой друг.
АУТСАЙДЕР бил Тошев.
Ами питай САЙДЕРА на Партията СДС,кой направи Тошев аутсайдер.
Питай и ръководството на СДС.Само че побързай,докато не са се изнесли в посока ГЕРБ.
Като Никито и Елеонора.
Автор: Червенотиквеничковче
2007-04-09 20:04:54 Абе Островитянич, кой ще ти чете твоите драсканици, не ставай смешен!? Намери си сайта на "дума" или пък дращи нейде из градските нужници, там ще имаш читатели. Тук си за майтап, нищо повече.

Автор: Йоан
2007-04-09 23:08:12 Съгласен съм с Атанас, че абсолютно всичко, което говорим за Тошев, трябва да се отнесе само и единствено към ръководството на СДС и лично към П. Стоянов. И още нещо. Апелът да се гласува за Лъчезар Тошев ще бъде напълно коректен, ако се отправи към избирателите на СДС.Впрочем, няма лошо тези хора наистина да поставят Тошев на първо място и вместо Стоянов да изберат него.Това ще бъде разумният избор на онези, които все още гласуват за СДС. В постингите няма укорна дума срещу Тошев. Не бих си позволил и аз да я изрека. Той е достоен човек.Направеното от него е описано по-горе. Заедно с това, обаче натрапчиво изниква въпросът защо Стоянов го остави втори в листата за евродепутати. А защо Тошев не попадна преди това в избираемата листа на СДС за българския парламент? Докато Дилов и Яне Янев, отличили се с разюзданата си кампания срещу достойния десен кандидат за президент Беронов, влязоха в парламента.И още нещо. Дейността на Лъчезар Тошев в ПАСЕ не се нуждае от апология. Но, например, ангажиментът на ДСБ парите на Европа да остават в България, а да не изтичат към Турция и Русия е не по-малко важен. Категоричната подкрепа на ДСБ за каузата на Европейската народна партия също не е по-малко важна. Това обаче не означава, че бих агитирал избирателите на СДС да гласуват за листата на ДСБ. 

Автор: STEFAN TCHOLAKOV
2007-04-10 23:29:00 ---

Автор: Атанас
2007-04-11 06:01:25 Изкушен съм да кажа и следното.
Необяснимата "загриженост" за дясното,която ни връхлита отвсякъде е провокирана от реален и простичък проблем.
Много лесно,в рамките на една партия,каквато е СДС,един лидер,с помощта на услужлива партийна номенклатура,може да наложи собствената си кандидатура.
Много лесно,за отвличане на вниманието ще се вдига шум до Бога за Командира,командирската партия,командирските похвати.Всичко това отнесено към една партия,знаем коя,която проведе вътрешнопартиен дебат и вътрешнопартиен избор при подреждане на листите звучи странно,но това се прави.
Че другата партия,чиито лидер се е самосложил на първото място на листата е командирска,никой не обелва дума.
И колкото е по-лесно да се самосложиш на първо място в една партийна листа,толкова е по-трудно да накараш някого,извън тясното ти обкръжение,да гласува за теб.
Резултатът от такива напъни е плачевен.
Той е по-скоро трагикомичен,защото е базиран на сълзливи вопли от рода на "Дайте да дадем".
Аз се жертвам да евродепутатствам.
От всички вас се иска само да ме изберете.
Защото сте десни.И аз съм десен.
Бих помолил господата Влайков и Станилов,след като са казали "А",да кажат и "Б".
След като те,като всички нас,са наясно с качествата на един достоен човек,като г-н Л.Тошев,това е подходящ повод да попитат.
Защо тези качества не се подложиха на дебат и на преценка в рамките на СДС.
Защо не се направи публично обсъждане и публичен избор и подреждане на листата на СДС,по подобие на това,което стана в ДСБ.
И да попитат.Щом това не е станало в СДС,коя е причината,точно тези достойнства на Л.Тошев да не са на почит в СДС.
Защото няма логика,в това,да искаш други да предпочетат нещо,което,в собствената ти партия и листа не е на почит.


Автор: Sin
2007-04-11 10:00:31 "Защото няма логика в това, да искаш други да предпочетат нещо, което в собствената ти партия и листа не е на почит. "

Автор: Йоан
2007-04-11 10:57:46 И така, "чугунените глави", "твърдоглавците", "сектантите" от ДСБ бяхме достатъчно ясни, нали? Атанас е прав да попита защо не се направи публично обсъждане, подреждане и избор на листата на СДС, така както бе сторено в "командирската партия" ДСБ. "От острова" попитаха защо нямало да гласуваме за Лъчезар Тошев. Ами за това, "От острова". Защото е къде по-логично, разумно и естествено да агитираш и дадеш гласа си за хора, избрани от твои съмишленици свободно, според демократичните правила на света, с който искаме да сме едно цяло.Защо трябва да загърбваме листата на ДСБ, излъчена по тези правила, само за да накажем Петър Стоянов, прецаквайки го за първото място в неговата листа? Щом Тошев е достоен, това могат да сторят избирателите на СДС.Но има още нещо.Проблемът не е само до личните качества на П. Стоянов и Л. Тошев. Проблемът е принципен.Самата партия СДС е в конфронтация с нашите партньори и съюзници от Европейската народна партия.Самата партия СДС /не само П. Стоянов, но и цялото й ръководство, а и много от активните й поддръжници/ са за размити отговорности, за слаба Европа /и още по-лошо за слаби периферии на Европа, с хлабави връзки с ядрото на водещите държави в ЕС/, срещу европейската конституция, срещу християнския характер на нашата цивилизация и на Европейския съюз.Активните поддръжници на СДС нямат нищо против влизането на 70-милионна Турция в ЕС без да е покрила критериите за членство.Те не са много категорични и срещу руската енергийна и всякаква инвазия, заемат неясна позиция спрямо руско-турския диктат в България. Стоянов, например е забранил да се критикува ДПС/!?/. Същото ДПС, което се изгаври с него на по-миналите президентски избори.Няма как хората с глави на раменете си да пуснат гласа си за подобна партия и още по-точно за партия с подобно ръководство. 

Автор: STEFAN TCHOLAKOV
2007-04-12 03:29:38 ---
Автор: STEFAN
2007-04-12 22:39:52 ---
Автор: STEFAN
2007-04-13 01:36:39 ---
Автор: STEFAN
2007-04-13 02:00:30 ---

Автор: читател
2007-04-19 23:23:37 благодаря за дискусията проведена от симпатизантите на ДСБ. аз съм един от тях и ще гласувам за ДСБ, както направих и на предните избори за български парламент. тогава, ако помните, "социплогическите" агенции в бг непрекъснато "даваха" на ДСБ 1.6% - 3.2%. а ДСБ получи над 7%. и отново искаха оставката на Иван Костов, но не много силно, така както я искаха след президентските "избори", в които п.с. игра по "заповед на щуката", както и винаги преди това, а както играе и в момента. та вместо да разводняваме дискусията и "спорим" за безспорния авторитет на Лъчезар Тошев, нека се запитаме, а малко ли направи и незаслужен ли е авторитета на Иван Костов? и защо и по каква причина ДСБ да няма право да излъчва кандидати и се бори за свои депутати в ЕП? обединението дава сила, когато се обединяват единомишленици и то доброволно и с желание. да се обединяваш с ченгета и доносници си е просто глупост, мноооого меко казано. последна илюстрация бе продължителната "преговорна" "идилия" в "дясно" разиграла се в продължение на месеци преди последните президентски избори. знаем за печалните резултати. и едно странично допълнение. думичките капитализъм, социализъм, комунизъм, дясно, ляво и др. в българия се налагат и "употребяват" от комунистите, коматистите (за комата брато се боримо)комуноидите и др. като думи оръжия и са тотално обезмислени и изпразнени от съдържание. социализъм и комунизъм и без това означават - идиотизъм. затова аз мисля, че е по-правилно да се казва не десни, а честни, защото левите, "централните", "либералните", поне в българия и поне сега са само и винаги нечестни.

Няма коментари:

Propietat Intellectual

Tots els textos publicats en aquest blog són propietat de l'autor i es troben inscrits al Registre de la Propietat Intellectual.

Архив на блога

търси, дано намериш...

Hello, I'm Vlado and I write Дневник.

I constantly find new things that I like, from photographs and
writings to thoughts and anecdotes. Since I created my blog as a way to put them all in one place. I also use this space to share my essays and life experiences with my readers in the form of advice and stories.

I'm always searching for interesting things to write about. If you know of something delightful, please let me know. Additionally, if you have any questions you would like me to answer on my blog, email me at
vvlaykov@yahoo.de


Здравейте, аз съм Владо и пиша в Дневник-а.

Непрекъснато намирам различни неша, които ми харесват - от фотографии и текстове до мисли и анекдоти. Направих този блог, за да ги събирам тук на едно място, както и за да споделям собствения си опит и мисли с приятели и читатели.


Винаги добре дошли са интересните сюжети - ако ви попадне или хрумне нещо - може да го споделите с тукашните читатели.

За тази цел, както и за да поставите своите въпроси,

пишете на адрес: vvlaykov@yahoo.de